Ett höjdarjobb i Strängnäs

Ett höjdarjobb i Strängnäs

Rallarsving använde en speciell kranbil för att renovera utslitna räler som traverserna ska gå på i Benders Byggsystems fabrik i Strängnäs.

I Strängnäs hade Benders Byggsystem problem med traverser som gick på utslitna räler.
Dessutom planerade företaget att investera i nya traverser. Då måste rälerna ligga rakt och med rätt avstånd. Därför anlitade de Rallarsving som fick uppdraget att åtgärda problemet.

Under två sommarveckor åkte ett team från Rallarsving till Strängnäs för att skapa raka och stabila räler som inte sviktade.
Poängen var att rälerna går fem och en halv meter över markytan vilket gjorde att Rallarsving bland annat fick använda en speciell kranbil för att lyfta bort och lägga tillbaka rälerna.
Micael Ekstrand, arbetsledare på Rallarsving, berättar om projektets utmaningar:
– Det är alltid svårt när man ska jobba från hög höjd. Man måste ha säkerhetsgodkända hjälpmedel som kan lyfta tillräckligt högt. Dessutom gällde det att tänka på brandsäkerheten. Micael Ekstrand berättar att hela projektet gick bra och nu finns raka och stabila räler för de nya traverserna.

Fakta/Benders Byggsystem
Företaget tillverkar byggkomponenter som väggar, bjälklag, trappor, balkonger och balkar för de flesta typer av byggnader.
Komponenterna finns i allt från bostadshus och kontor till sjukhus, parkeringshus, stallbyggnader och handelsgallerior.